Olimp Pure Whey Isolate 95 2200g Zobacz większe

Olimp Pure Whey Isolate 95 2200g

Nowy produkt

OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych...

Więcej informacji

Więcej szczegółów

szybkie zamówienia: 501782201

Produkt niedostępny

Producent: Olimp
Olimp

339,00 zł brutto

 

Producent: OLIMP


PURE WHEY ISOLATE 95
2200 g




Najwyższej jakości, wolny od laktozy, czysty izolat białek serwatkowych + kompleks witamin i składników mineralnych!




Najszlachetniejsze i najbardziej cenione białko wśród profesjonalistów! Niech czysty izolat Pure Whey Isolate będzie także Twoim numerem 1

 

OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych, zapewniających prawidłowy przebieg procesów metabolicznych przy zwiększonym wysiłku fizycznym i zwiększonym spożyciu białek. Izolaty białek serwatkowych charakteryzują się najwyższą wartością odżywczą i aktywnością anaboliczną spośród wszystkich białek pokarmowych. Pozyskiwane białka w procesie mikrofiltracji CFM , nie denaturowane, zachowują pełną strukturę i aktywność funkcjonalnych białek serwatkowych - beta laktoglobuliny, alfa laktoalbuminy, immunoglobuliny, albuminy osocza, laktoferyny, laktotransferyny, ceruloplazminy, fosfoglikoproteiny, proteazy i peptonów.

Wysoka wartość odżywcza i aktywność anaboliczna sprawiają, że izolowane białka serwatkowe uznano za najwartościowsze źródło białka pokarmowego dla sportowców wyczynowych i osób aktywnych ruchowo. Wysoką wartość odżywczą zawdzięczają najwyższej, możliwej przyswajalności, warunkowanej idealną rozpuszczalnością i korzystnym ciśnieniem osmotycznym nie denaturowanych białek oraz optymalnym proporcjom aminokwasów egzo- i endogennych z wyjątkowo wysokim udziałem aminokwasów rozgałęzionych (BCAA) i glutaminy. Na wysoką aktywność anaboliczną, oprócz wysokiej wartości odżywczej, wpływają cechy metaboliczne całych białek serwatkowych oraz powstających w efekcie ich przemian peptydów i mikropeptydów. Substancje te działają podobnie do peptydowych, anabolicznych czynników wzrostowych. Ułatwiają transport aminokwasów do komórek mięśniowych i stymulują anabolizm. Tworzą barierę antyoksydacyjną. Stabilizują lizosomy i hamują aktywność katabolicznych enzymów lizosomalnych.
Produkowane smaki: czekoladowy, truskawkowy, waniliowy

Białko to jest idealne dla osób o zwiększonym zapotrzebowaniu na białko, dążących do szybkiego rozwoju masy i siły mięśniowej, głownie sportowców wyczynowych i ćwiczących rekreacyjnie.

SKŁAD

97,5% izolat białek serwatkowych, aromaty, kwas jabłkowy – regulator kwasowości, guma ksantanowa, karboksymetyloceluloza - zagęstniki, acesulfam K, sukraloza - substancje słodzące, witaminy (kwas L-askorbinowy - wit. C, octan dl-α-tokoferylu - wit. E, nikotynamid - niacyna, D-biotyna, octan retinylu - wit. A, D-pantotenian wapnia - kwas pantotenowy, chlorowodorek pirydoksyny - wit. B6, cholekalcyferol - wit. D, kwas pteroilomonoglutaminowy - folian, monoazotan tiaminy - wit. B1, ryboflawina - wit. B2, cyjanokobalamina - wit. B12), barwniki: koszenila (dla smaku truskawkowego, truskawkowo-kiwi, wiśniowego, wiśniowo-bananowego), E150c (dla smaku toffi, czekoladowego, ice coffee, kawowego, capucino, orzecha laskowego).

Wartość odżywcza na 100g
1 porcja (30g)
Wartość energetyczna

1466 kJ/ 350,7 kcal
1496 kJ/ 357,9 kcal'
440,1 kJ/ 105,3 kcal
447,7 kJ/ 107,1 kcal'
Białko
86 g25,8 g
Węglowodany
1 g0,3 g
w tym cukry
1 g0,3 g
Tłuszcz
0,3 g (1,1 g')0,1 g (0,3 g')
w tym nasycone kwasy tłuszczowe
0,1 g (0,3 g')0,1 g (0,3 g')
Błonnik pokarmowy
0 g0 g
Sód
<0,3 g<0,1 g

 

Aminogram wzorcowy #
Aminokwasy na 100 g
1 porcja (30g)
łącznie:
87000 mg26100 mg
w tym:
L-kwas glutaminowy
14985 mg4496 mg
*/**L-leucyna
9278 mg2783 mg
L-kwas asparaginowy
9018 mg2705 mg
*L-lizyna
9885 mg2966 mg
L-prolina
4682 mg1405 mg
*/**L-walina
4769 mg1431 mg
*/**L-izoleucyna
5288 mg1587 mg
*L-treonina
5463 mg1639 mg
L-alanina
4422 mg1327 mg
L-seryna
3729 mg1119 mg
*/***L-fenyloalanina2601 mg780 mg
***L-tyrozyna
2515 mg754 mg
L-arginina
1994 mg598 mg
L-glicyna
1474 mg442 mg
*L-metionina
1908 mg572 mg
L-histydyna
1474 mg442 mg
L-cysteina
2168 mg650 mg
*/***L-tryptofan
1041 mg312 mg

' Wartości dla smaku czekoladowego.
# Wartości aminogramu mogą podlegać biologicznym wahaniom typowym dla produktów naturalnych.
* aminokwasy egzogenne
** aminokwasy rozgałęzione
*** aminokwasy aromatyczne



DAWKOWANIE


1–3 porcji dziennie (rano po przebudzeniu, między posiłkami, po treningu oraz przed snem). 1 porcję (30 g – 90 jednostek = 3 miarki lub 5,5 płaskich łyżek stołowych) rozpuścić w º100 ml wody.

° Ilość sugerowana przez Olimp. W zależności od preferencji, rozpuścić w ilości 100-200 ml wody.

Opinie o Olimp Pure Whey Isolate 95 2200g

Napisz opinię

Olimp Pure Whey Isolate 95 2200g

Olimp Pure Whey Isolate 95 2200g

OLIMP Pure Whey Isolate 95 jest najwyższej jakości, wolnym od laktozy, czystym izolatem białek serwatkowych (WPI), wzbogaconym kompleksem witamin i składników mineralnych...

30 innych produktów w tej samej kategorii:

Klienci którzy zakupili ten produkt kupili również: